10 Hondenadoptietips. Advies Van Een Dierenarts

Overweegt u een hond te adopteren? Deze 10 tips voor het adopteren van honden zijn door dierenartsen gecertificeerd

  • The Dach of Hope: Ontmoet de dappere teckel die haar handicaps trotseert
  • Beste hondenmand: geef je hond de perfecte nachtrust
  • Welk merk droog hondenvoer is het beste?
  • Beste hondenspeelgoed: zes opties om je hond te amuseren

1. U Moet Erop Voorbereid Zijn Dat Het Adoptieproces Enige Tijd In Beslag Neemt

Bij de aanschaf van een nieuwe hond mag geen impulsaankoop worden gedaan. Dit dier zal de komende tien jaar jouw leven delen, dus het is belangrijk om deze relatie vanaf het begin goed te krijgen. Als je geluk hebt, wacht de perfecte hond op je, maar het is normaal dat de zoektocht even duurt. Om te helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm, moet u nadenken over wat uw must-haves en nice-to-haves zijn. Hoewel een specifiek ras wenselijk kan zijn, is het misschien niet essentieel. De grootte en het vermogen van de hond om met kinderen of andere honden om te gaan, kunnen echter belangrijk zijn. Je vindt sneller een match als je vooroordelen over rassen of kleuren loslaat en meer nadenkt over persoonlijkheid.

2. Moeite Om Een Hond Te Vinden Om Te Adopteren? U Kunt Een Reddingsgroep Of Een Kleinere Redding Overwegen.

3. Denk Goed Na Voordat U Uit Het Buitenland Redt

Geïmporteerde reddingshonden zijn om vele redenen een punt van zorg. Velen van hen worden illegaal geïmporteerd, zonder de juiste vaccinaties en documentatie, of met vervalste paspoorten. Anderen worden ervan verdacht gefokt te zijn (vaak in slechte omstandigheden hier niet legaal!) speciaal voor import als reddingsacties, omdat redden uit andere landen zo in de mode is. Dierenartsen maken zich ook zorgen over de impact van buitenlandse ziekten op onze lokale huisdieren. Ziekten zoals hondenziekte en Leishmania worden gezien waar ze voorheen niet waren. Het is ook mogelijk dat sommige van deze honden zich meer op hun gemak voelden in een omgeving die ze begrijpen dan in hun huis. Dus, hoewel die foto van die straathond uit Roemenië of Cyprus misschien aan je hart trekt, denk goed na voordat je besluit ze te adopteren.

  • Beste verzorgingsset voor honden: zorg ervoor dat uw hond er schoon en verzorgd uitziet, in ieder geval tot de volgende wandeling
  • De beste nagelknippers voor honden
  • Het beste puppyspeelgoed: zes opties om jonge honden bezig te houden

4. Bezoek Je Hond Minstens Twee Keer Voordat Je Hem Mee Naar Huis Neemt

Een geredde hond heeft geen stress meer nodig, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je kunt binden voordat je hem mee naar huis neemt. Als je je hond minstens twee keer bezoekt, weet je zeker dat je de kans hebt gehad om ze te ontmoeten en een band op te bouwen, en ze hebben ook de kans gehad om jou te leren kennen. Hoewel u slechts één of twee gezinsleden kunt bezoeken, moet het tweede bezoek alle gezinsleden en andere honden omvatten. Zo weet je zeker dat je hond zich bij iedereen op zijn gemak voelt. Aangezien de dag van adoptie eng genoeg zal zijn voor je nieuwe hond, zal het helpen om de overgang gemakkelijker te maken door ervoor te zorgen dat ze mensen in het gezin herkennen, zodat niet alles nieuw is.

5. Vraag Naar De Medische Geschiedenis Van Uw Hond

Het maakt niet uit hoe lang uw hond in een opvangcentrum is geweest, hij moet een soort medische geschiedenis hebben. Alle reddingshonden controleren honden bij binnenkomst, en veel honden hebben vaccinaties en andere preventieve medicijnen nodig. Sommigen hebben mogelijk ook een behandeling nodig bij aankomst. U moet om een kopie van de medische geschiedenis van uw hond vragen om een idee te krijgen van bekende problemen. Verzekeringsmaatschappijen bieden meestal geen huisdierenverzekering voor huisdieren met reeds bestaande aandoeningen. Daarom moet u de medische geschiedenis van uw huisdier zorgvuldig controleren op tekenen en symptomen. U kunt met de dierenarts van het reddingscentrum of uw eigen dierenarts praten over de vraag of deze aandoeningen zich waarschijnlijk opnieuw zullen voordoen en hoe duur ze zullen zijn om te behandelen als ze dat toch doen. Zelfs als de geschiedenis van uw hond niet erg interessant is, moet u toch een kopie bewaren voor uw dierenarts.

  • De beste puppyvoeding: uitstekende voeding voor opgroeiende en gezonde honden
  • Beste hondenvoer: zorg ervoor dat je trouwe vriend het best mogelijke dieet krijgt

6. Bespreek Het Gedrag En De Trainingsbehoeften Van Uw Hond Met De Andere Persoon.

Slechte training kan vaak leiden tot slecht gedrag. Veel honden worden uiteindelijk in de steek gelaten door hun eigenaren vanwege een slechte training of te luidruchtig. Het is belangrijk dat je begrijpt waar je jezelf voor binnenlaat, maar laat dit je niet afschrikken met positieve bekrachtigingstechnieken, alle honden (zelfs oude honden!) Je kunt nieuwe trucjes leren! Praat openlijk met het opvangcentrum over het gedrag en de trainingsbehoeften van uw hond. Sommige honden hebben misschien hun hele leven in een kennel gezeten en hebben nu misschien zindelijkheidstraining nodig. Sommige honden reageren mogelijk op andere honden of zijn bang voor geluiden. Rescues kunnen u vaak helpen met training en zijn bekwaam in het herkennen en beheren van deze problemen. U kunt worden doorverwezen naar een hondengedragstherapeut, die ervoor zal zorgen dat uw hond de ondersteuning en zorg krijgt die hij nodig heeft.

7. Stel Uw Hond Zo Snel Mogelijk Voor Aan De Dierenarts

Nadat je je pluizige nieuwe puppy hebt opgehaald, is het tijd om hem naar de dierenarts te brengen voor controle. Het kan zijn dat je je hond een paar dagen alleen moet laten, afhankelijk van hoe nerveus ze zijn en hoe recent ze een dierenarts in het opvangcentrum hebben gezien. U moet de dierenarts binnen de eerste week na aankomst van uw hond zien om mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten en om ervoor te zorgen dat uw huisdier gezond en gelukkig is. Ze kunnen ook de lopende vaccinatie, ontworming en de beste vlooienbehandelingsschema’s met u bespreken, en vragen beantwoorden over dieet, gewichtsbeheersing, gedrag en vele andere dingen die u misschien is opgevallen. Veel dierenartsen bieden hiervoor een gratis meet & greet-afspraak aan.

8. Sluit Zelfs Voor Oudere Honden Een Huisdierenverzekering Af

Onverwachte medische kosten worden gedekt door de beste huisdierenverzekering. Er zijn veel verschillende soorten huisdierenverzekeringen, maar u moet proberen te streven naar een polis die ziekten voor het leven dekt en een limiet heeft van + per jaar voor kleinere honden en .000+ voor grotere honden. Met geavanceerde beeldvorming zoals MRI’s die toegankelijker worden en orthopedische operaties die regelmatig meer dan 2.000 kosten, kan medische behandeling snel duur worden. Veel polissen bieden nu een verzekering aan voor oudere honden en reddingshonden. Meer informatie vindt u in ons artikel: Advies huisdierenverzekering: Vijf dingen waar u op moet letten bij het zoeken naar de beste polis.

9. Maak Je Huis Hondveilig

Hoewel u misschien geen puppy koopt, is het belangrijk om uw huis hondbestendig te maken. U weet niets over uw hond. Je weet niet of de hel probeert om voedsel uit de koelkast te stelen of de gewoonte heeft om gevallen sokken te eten, of dat de hel zijn zindelijkheidstraining in een nieuwe omgeving is vergeten. Hoewel u al deze problemen kunt oplossen en uw huis niet voor altijd hondbestendig hoeft te zijn, is het een goed idee om niet te voorzichtig te zijn totdat u meer over uw hond te weten bent gekomen. U wilt niet dat uw hond ontsnapt voordat hij de weg terug naar huis heeft gevonden.

10. Verwacht Niet Te Snel Te Veel

Hoewel we allemaal willen dat onze nieuwe vriend zich gaat settelen en deel gaat uitmaken van het gezin, is het belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is. Veel reddingshonden hebben een onbekende achtergrond, zijn gered uit een onstabiel huis of zijn slecht behandeld. Zelfs degenen van wie is gehouden, zullen van streek zijn geraakt door de veranderingen. Wanneer je je nieuwe hond mee naar huis neemt, weersta dan de drang om hem meteen aan iedereen te laten zien. Eigenlijk zou je een rustige nacht moeten plannen met alleen het gezin. Geef uw hond veel ruimte zodat hij u en zijn omgeving kan leren kennen. Probeer ze niet te dwingen om te spelen of afgeleid te worden.