Het Torentje

B&B in Wageningen

Kunst en Cultuur in Wageningen

Een greep uit het aanbod van kunst en cultuur in Wageningen.

Beelden van Gelderland

Op de site van Beelden van Gelderland vindt u een overzicht van alle kunstwerken in de openbare ruimten van Wageningen aan. U kunt hier kunstwerken opzoeken, achtergrondinformatie lezen, thema's selecteren, routes creëren en ook commentaren toevoegen! Deze beelden zijn ook onderdeel van de stadswandeling van Stichting Gilde Wageningen.

Wageningen campus (Universiteitsgebouwen) is ruim voorzien van kunst. De objecten in de gebouwen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers maar veel kunst staat rondom de gebouwen en is toegankelijk voor publiek.

Het Depot

Stichting UTOPA maakt het mogelijk dat Wageningen twee bijzondere cultuurgebouwen met moderne kunst rijker is geworden in de afgelopen jaren. Beeldengalerij Het Depot ondersteunt beeldhouwers van torsen en fragmenten, waarbij de ontplooiingskans van de kunstenaar centraal staat.

Beide locaties van Het Depot (op loopafstand van elkaar) liggen op een paar honderd meter van B&B Het Torentje in een prachtige, groene omgeving omringd door uitheemse plantensoorten.

Gallery Wit

Galerie Wit biedt hedendaagse en jonge, veelbelovende kunstenaars een podium voor hun werk. 

Stichting Gilde Wageningen

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Wageningen dan kunt u de stad wandelend of fietsend leren kennen onder leiding van ervaren gidsen van de Stichting Gilde Wageningen.

Er worden diverse tochten georganiseerd, zoals de fietstocht landschap en landbouw en de beeldenroute per fiets. In Wageningen staan meer dan 200 kunstobjecten. Onder begeleiding van een gids van Stichting Gilde Wageningen fietst u langs een selectie van 30 buitenbeelden. 

Museum De Casteelse Poort

Museum De Casteelse Poort is een historisch museum gevestigd in een villa, gebouwd op de plaats van het oude kasteel van Wageningen. Restanten van het poortgebouw zijn te zien in de kelder. De vaste collectie richt zich op de geschiedenis van Wageningen met veel aandacht voor de periode 1940-1945 waarbij de  capitulatie in Hotel De Wereld uiteraard niet vergeten wordt. Ook is er veel aandacht voor de geschiedenis van de Landbouwuniversiteit en het landbouwkundig onderzoek in Wageningen. Er zijn wisseltentoonstellingen op het gebied van de regionale geschiedenis, de landbouw in de breedste zin van het woord en eigentijdse kunst.

WO2 met eigen ogen

Op deze site staan ooggetuigenverslagen van een aantal ingrijpende gebeurtenissen in de periode ’40 – ’45 in Wageningen. De plekken waar deze gebeurtenissen plaatsvonden zijn te bezoeken (zie plattegrond) via een mobiele telefoon of tablet zijn de foto’s en verhalen ook op de locatie te bekijken.

Het Bijenhuis

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het bijenmuseum een ‘must’. Ook voor kinderen is dit museum erg leuk!

Kijk-en luistermuseum

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de mechanische muziek uit de 19e eeuw? Bezoek dan het knusse kijk en luistermuseum in Bennekom.