Het Torentje

B&B in Wageningen

Wageningen en omgeving

Om een beeld te geven van de mogelijkheden in en rond Wageningen op het gebied van natuur, cultuur en lekker eten, hebben we informatie voor u verzameld die u kunt terugvinden op onze website.

Botanische Tuinen

Om de hoek bij onze Bed & Breakfast liggen 2 botanische tuinen. Van oudsher zijn deze gelieerd aan de Wageningen Universiteit. Hoewel de planten in de botanische tuinen van de universiteit in de eerste plaats zijn bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek, zijn ze natuurlijk ook prachtig om naar te kijken. De botanische tuinen zijn verdeeld over twee locaties: De Dreijen en Belmonte. De botanische tuin Belmonte was vroeger een landgoed van een adellijke familie. Na de Tweede Wereldoorlog kocht de universiteit het om haar andere tuin De Dreijen uit te kunnen breiden. In Belmonte staat het vol met Sierkersen, Rododendrons en Magnolia's.

Rondleidingen

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Wageningen dan kunt u de stad wandelend of fietsend leren kennen onder leiding van ervaren gidsen van de Stichting Gilde Wageningen.

Er worden diverse tochten georganiseerd, zoals de fietstocht landschap en landbouw en de beeldenroute per fiets. In Wageningen staan meer dan 200 kunstobjecten. Onder begeleiding van een gids van Stichting Gilde Wageningen fietst u langs een selectie van 30 buitenbeelden.