Het Torentje

B&B in Wageningen

Fietsen en wandelen rond Wageningen

In de directe omgeving van Wageningen is de natuur zeer gevarieerd; mooie plekjes zijn bijvoorbeeld de Wageningse berg met zijn vele (bos-) wandelpaden, natuurgebied De Blauwe Kamer, de Ginkelse heide met de schaapskooi, het Binnenveld met de prachtige boerenweggetjes en uitgerept natuurlijk schoon en natuurlijk het prachtige landschap aan de oevers van de Rijn met veerpont.

Utechts Landschap

De Blauwe Kamer is een rivieroeverreservaat aan de noordelijke oever van de Nederrijn tussen Rhenen en Wageningen. Bij het informatiecentrum van het Utrechts Landschap, kan de Nederrijn overgestoken worden met de pont naar Opheusden.

Meer informatie kunt u vinden via Utrechts Landschap.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin. 

Deze wandelroute voert over de zandwegen en akkers van de Wageningse Eng. De naam van het pad is een vrije associatie van Druif en Vin – het Franse woord voor wijn.

Ook is het een verwijzing naar de Drouw, één historische aanduiding van een blok met akkers op de Wageningse Eng.

Wandel en/of fietsroute Grebbedijk

De Grebbedijk beschermt de Gelderse Vallei en het Eemland tegen hoogwater in de Nederrijn. De wandelroute van 14,5 kilometer voert u op en rond de Grebbedijk en laat u o.a. kennismaken met monumenten als het Dijkstoelhuis en steenfabriek De Bovenste polder, en de prachtige natuur in de uiterwaarden. Een deel van de route is ook zeer geschikt om te fietsen.

Landgoed Oranje Nassau’s Oord

In de historische moestuin op Landgoed Oranje Nassau’s Oord worden ruim honderd verschillende groenten, kruiden, aardbeien en bessen geteeld. U bent van harte welkom voor een bezoek