Het Torentje

B&B in Wageningen

Culinair

Wageningen is een echte studentenstad en dat merkt u! Met veel cafe’s en restaurantjes verdeeld over de oude binnenstad. De meeste zijn geconcentreerd op de Markt rond de kerk, waar het tot in de late uurtjes gezellig druk is. In de stad vindt u het sterrenrestaurant O Mundo (onderdeel van Hotel de Wereld), maar ook eetcafe’s en restaurants met menu’s uit alle windstreken. Ook de biologische keuken met streekproducten is populair.

Tante Loes

De menukaart is uitstekend met een goede prijs/kwaliteitverhouding en het restaurant heeft een fantastisch terras met uitzicht op de Rijn. Een aanrader.

Het Gesprek

Aan de rand van Wageningen is restaurant Het Gesprek gevestigd. Nog geen ster maar in 2012 wel een Bib Gourmant ontvangen.

Het Koetshuis

In Bennekom is het na een wandeling door de bossen heerlijk dineren in sterrenrestaurant  Het Koetshuis.

Panoramahoeve

De Panoramahoeve is bekend om zijn pannenkoeken en poffertjes. U kunt daar ook midgetgolfen.

Eten met sterren

Voor de fijnproevers zijn er 3 sterrenrestaurants in de directe omgeving van Wageningen: O Mundo in het centrum van Wageningen, Het Koetshuis in Bennekom en De Kromme Dissel in Heelsum. NB: Voor een diner bij de Kromme Dissel moet u enkele maanden van tevoren reserveren.

Uitgaan

Door de aanwezigheid van de universiteit kan de stad een breed scala aan culturele mogelijkheden bieden. Er is een schouwburg Junushoff met een zeer gevarieerd programma, een bioscoop waar de films allemaal nog mondeling ingeleid worden en een filmhuis.

Op enkele km buiten Wageningen, aan de rand van Ede, is Cinemec te vinden. Cinemec biedt naast een uitgebreid filmprogramma ook diverse filmevents aan. Sinds enkele jaren is het via een satellietverbinding mogelijk om live opera’s te volgen vanuit de Met in New York. Een fantastische ervaring!